top of page

zo 01 okt

|

Amsterdam

VR show met mime op jazz van Zettai, 1 oktober

Niet eerder vertoond in Salon de IJzerstaven, een Virtual Reality show met mime. Met fusionband Zettai. Kijk hoe dit werkt op de onderstaande filmpjes!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
VR show met mime op jazz van Zettai, 1 oktober
VR show met mime op jazz van Zettai, 1 oktober

Tijd en locatie

01 okt 2023, 16:00 – 17:30

Amsterdam, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam, Nederland

Over het evenement

Op zondag 1 oktober om 16.00 uur speelt de fusionband Zettai. De muziek gaat verbeeld worden door een mime-speelster. Zij draagt op het podium een Virtual Reality-bril, daarin ziet zij en beweegt zij door verschillende digitale ruimtes op de muziek. Hoe zij met haar hoofd en lichaam beweegt bepaalt het beeld. In onderstaande filmpjes krijg je een idee van hoe dit werkt.

https://youtu.be/wL4jQIEC3xw

Zettai en Pleuni Veen spelen hier een improvisatie op basis van muziek en VR. De VR-space is een donkere, kosmische ruimte waarin de speler wordt geconfronteerd met twee reusachtige, elkaar spiegelende entiteiten. Ze zijn losjes gebaseerd op het concept van de eindbaas uit videogames, maar of de speler ze daadwerkelijk kan, wil of moet verslaan, is de vraag

https://youtu.be/_Z-63MIVq3U

Zettai en Pleuni Veen spelen hier een interpretatie van de muziek en VR (van Merel Barends) van het nummer Dreams I Have. Dreams I Have is een doorwerking van Martin Luther King’s invloed op Herbie Hancock op Robert Glasper op pianist Thijmen (de componist van de muziek). De VR-space is kleurrijk en speels, vol dynamische, dansende vormen. Een zwevende wenteltrap brengt de speler steeds hoger terwijl handen zonder lichaam haar proberen tegen te houden, of te helpen.

Mime: Pleuni Veen

Toetsen: Thijmen Schoute

Basgitaar: Florean Kruijswijk Jansen

Drums: Eva Korse

VR: Merel Barends

Praktische informatie

Aanmelden:   salon@egonschrama.nl

Aanvangstijd concert: 16.00 uur, toegang atelier vanaf 15.30 uur.

Adres: Bickersgracht 10 Amsterdam

Tel: 06-24623952

Bijdrage huis
concert: €16,50

www.ijzerstaven.nl

Deel dit evenement

bottom of page