top of page

za 22 okt

|

Amsterdam

Mees ensemble met "12 Minutes of Infinity"

Muziek op het snijvlak van neo-klassiek en avant-garde jazz. CD-release in De IJzerstaven

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Mees ensemble met "12 Minutes of Infinity"
Mees ensemble met "12 Minutes of Infinity"

Tijd en locatie

22 okt 2022, 20:30 – 22:00

Amsterdam, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam, Netherlands

Over het evenement

Het Mees van der Smagt Ensemble is een jonge groep muzikanten, die moderne, vernieuwende composities speelt.  Het ensemble bestaat uit:

Mees van der Smagt - piano, composities

Mees van Driel van Wageningen - vocalen

Reinout de Vey-Mestdagh - cello

Wouter Torringa - viool

Over 12 Minutes of Infinity:

Wist je dat je hersenen na je dood voor wel 12 minuten actief kunnen blijven? Hoe ervaar je deze hersenactiviteit? Hoe rouw je om je eigen dood? 12 Minutes of Infinity vertelt het verhaal van iemand die net gestorven is, en in de paar minuten na overlijden waarin hij nog hersenactiviteit heeft de vijf rouwstadia doorgaat. Het is een verhalende compositie, die plaats neemt tussen neo-klassiek en avant-garde jazz. 12 Minutes of Infinity is meer dan een kunstproject. Het is een onderzoek, een gedachte-experiment. Het onderzoekt hoe de mens rouwt om zijn eigen (on)sterfelijkheid. Het speelt in op je emotie, en sleept je mee in een rouwproces om je eigen leven.

Track-record:

In mei hebben we twee premièreconcerten gegeven voor 12 Minutes of Infinity in Parnassos, Utrecht. In juni hebben we een nieuw publiek aangesproken op het Delft Fringe Festival. Ook had 12 Minutes of Infinity in een andere vorm plaats op de Dag van de Componist (18 juni) en het Uncommon Ground Festival (24 juni).

12 Minutes of Infinity wordt als album uitgebracht in de IJzerstaven!

Deel dit evenement

bottom of page