top of page

zo 27 nov

|

Amsterdam

Jubileumconcert Blue Lines Trio

Het Blue Lines jazz trio bestaat 10 jaar. Dit wordt gevierd o.a. in Salon de IJzerstaven. Met George Hadow, Michiel Scheen en Raoul van der Weide voor drums, piano, contrabas, kraakdoos, geluidsobjecten.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Jubileumconcert Blue Lines Trio
Jubileumconcert Blue Lines Trio

Tijd en locatie

27 nov 2022, 16:00 – 18:00

Amsterdam, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam, Netherlands

Over het evenement

Blue Lines Trio – 10 jaar - jubileum tournee 2022

In 2012 bracht Raoul van der Weide het Blue Lines Trio met George Hadow en Michiel Scheen bijeen. Nu, tien jaar later, organiseert dit trio een feestelijke jubileum tournee.

Het Blue Lines Trio brengt drie generaties van improvisatoren bijeen. In een onnavolgbare mix van stuiterende swing, verkennende impro, krokante akkoorden en oprechte lyriek blijft het trio onverminderd op zoek naar nieuwe mogelijkheden van samenspel. Het is geen traditioneel pianotrio, maar een trio, dat in 2012 geformeerd werd door Raoul van der Weide. In deze verwarrende tijden zijn ook George, Michiel en Raoul onderhevig aan onbekende muzikale processen, echter: met tomeloze inzet stort de groep zich in situaties waarbij richting en houvast niet persé als vaste waarden en normen fungeren maar wel altijd in herinnering blijven. Balancerend op de kliffen van het muzikale bestaan hanteren ‘les musiciens’ eerder andere kernbegrippen zoals trillende dansritmes, vlijm gescherpte brokken doorklievende harmonie, spaghettiborden, ingezogen melodieën, urban sounds, strelend verlangen, geheime transfusies, flexibele beleidsnotities en interim-partituren.

Het trio ontving lovende kritieken naar aanleiding van de in September 2014 verschenen debuut cd op het Casco Records label (Casco 002). Zie ook https://bluelinestrio.blogspot.com/2012/01/blue-lines-trio.html en https://cascorecords.bandcamp.com/album/casco002-blue- lines-trio-s-t

“... sprankelende composities en tintelende vrije improvisaties ... een pracht van een debuutplaat ... een pareltje om te ontdekken ... de cd staat vol met fijnproeversmuziek ... elke improvisatie heeft een eigen identiteit, klank en karakter ... musici met een bijzondere melodische en harmonische alertheid ... heldere stukken waarin grote contrasten worden ingebouwd, soms vloeiend, dan weer met horten en stoten ... de cd zit vol verborgen en impliciete intelligente muzikale grapjes ... het is een zeer gevarieerd en kleurrijk geheel ...”

Reacties op eerder werk van de groepsleden: - George Hadow: ‘A f***ing good drummer!’ (Han Bennink, 2012)

Praktische informatie

Aanmelden: salon@egonschrama.nl

Aanvangstijd concert 27 november: 16.00 uur, toegang atelier vanaf 15.30 uur.

Adres: Bickersgracht 10 Amsterdam

Tel: 020-6224037 en 06-24623952

Bijdrage huis concert: €15,00 (bij pinbetaling €16)

Deel dit evenement

bottom of page