top of page

vr 09 sep

|

Amsterdam

Erik de Boer, dadaïstische poezie

Intieme, dadaïstische, poëzie performance over de witte man en het milieu.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Erik de Boer, dadaïstische poezie
Erik de Boer, dadaïstische poezie

Tijd en locatie

09 sep 2022, 18:45 – 19:30

Amsterdam, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam, Nederland

Over het evenement

De Friese kunstenaar/dichter/performer Erik de Boer bracht onlangs zijn tweede dichtbundel Een Waging Pogen uit. Deze dichtbundel is de basis voor zijn voorstelling in het kader van het Fringe festival.

In Een Waging Pogen neemt Erik de Boer je mee in een woelige en wervelende spoken word performance over zijn dadaïstische interpretatie van de maatschappij. Op absurde wijze wordt de welbekende witte man en de algehele samenleving geobserveerd. Grote thema’s komen op een ongebruikelijke manier aan het licht. De dadaïstische woord- en taalspelingen ontregelen je gedachten en prikkelen je verbeeldingskracht. De subtiele theatrale toevoegingen maken van elk gedicht een beleving. In deze energieke performance word je vriendelijk vervreemd en op het verkeerde been of tot nadenken gezet. De voorstelling is al begonnen voor men het door heeft.

Een Waging Pogen houdt je niet zozeer een spiegel voor, maar aan het einde is het meer alsof de kapper je je achterhoofd laat zien. Absurditeit en dada in de meest oprechte vorm. De stijlen worden niet vaak meer toegepast. Juist binnen deze vorm komen stijl en inhoud samen. Het is hiermee ook een ode aan het absurdisme en neemt de kijker mee in dat wat deze stijl te bieden heeft.

De voorstelling is voort gekomen uit Erik zijn tweede gelijknamige bundel. Naast de sjaals uit het spinhuis Wols of Wolstreet (zie voorstelling) en veel ander moois, is de bundel ook verkrijgbaar bij de merchandise-tafel.

Op www.amsterdamfringefestival.nl/een-waging-pogen staat aanvullende informatie en via die pagina zijn de kaarten verkrijgbaar.

 

Deel dit evenement

bottom of page