top of page

zo 02 apr

|

Amsterdam

Braziljazz ensemble Sorrendo

14-koppig braziljazz-ensemble Sorrindo speelt swingende muziek van Hermeto Pascoal . Krijg alvast een idee bij de Braziliaanse muziek van hun cd "Capivara": https://soundcloud.com/sorrindo

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Braziljazz ensemble Sorrendo
Braziljazz ensemble Sorrendo

Tijd en locatie

02 apr 2023, 16:00 – 17:30

Amsterdam, Bickersgracht 10, 1013 LE Amsterdam, Netherlands

Over het evenement

De band Sorrindo legt zich volledig toe op de muziek van Hermeto Pascoal die in Brazilië een grote nationale bekendheid heeft. Al sinds de jaren zestig schrijft hij met onovertroffen energie nieuwe muziek die hij ook zelf uitvoert met zijn groepen over de hele wereld. Hij maakte platen met internationale artiesten als Miles Davis, Airto Moreira en Elis Regina. Hermeto promoot de uitvoering van zijn muziek door anderen bovendien, o.a. door het toegankelijk maken van zijn composities. Sorrindo ziet als missie om de muziek van Hermeto toegankelijk te maken voor een groter publiek. ‘Sorrindo’ is Portugees en betekent ‘glimlachend'.

Uit de pers over de CD ‘Capivara’

“Capivara is een staalkaart van vrolijk swingend muzikaal kunnen geworden waarbij het orkest laat horen voortreffelijke solisten in zijn gelederen te hebben. De arrangementen zijn een hele kluif met ritmische wendingen, veel snel notenwerk en hecht samenspel.” (Jazzflits).

GERRIT-JAN BINKHORST is de muzikaal leider en arrangeur van Sorrindo.

Deel dit evenement

bottom of page